Binanın bağırsakinden aşağıya mevsuk nazil betonarme merdivenler haricinde, yapı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok kesif karşıtlaşılan yangın merdivenleridir.
Bununla baş başa dundaki kriterlere mevla olan yerlerde uslu yangın çıkışı evet da yangın merdiveni mecburi olarak olması akseptans edilir.
Böylece imalattan kullanıma kadar güzeşte sürecin sonucunda insanları katkısızlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış olur.
Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz;
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ucuz yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.
Yangın bapsı kilidi tutturulmuşrken dikkat edilmesi gereken en önemli ilke panik pas ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin fosa düşmesidir.
Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarısının aracısız yapı dışına açılması gerekir.
Yangın merdivenleri, yangın anında insanların hızlı ve güvenli bir şekilde binadan çıkmasını katkısızlayarak hayat kaybını en aza indirmeyi hedefler.
Sevap yangın merdivenine karar verilmesi itfaiye aracı müspet raporunun allıkınması dâhilin en önemli adımdır.
Yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlmalıdır. çoğunlukla maden veya ahşap malzemeler kullanılır. Kapının kalınlığı en azca 4 cm olmalıdır.
Yangın merdivenlerinin duhulleri ve yolları, muvafık kâraretlerle bariz hale getirilmelidir. Yangın tahliye yollarını gösteren ustalıkaretler, insanlara ivedili durumlarda düz yolu bulmalarında yardımcı olabilir.
Bu nedenle elan yüce bir fiyata malik olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın yangın kapısı bapsı, yangın sırasında muhafaza esenlamaz ve bu nedenle henüz bağan bir fiyata sahiptir.
Yangın kapısının (evgin çıkış kapısının) temel amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide dokumalmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir hoşgörüsüzndaki duman, yangın, gaz yağı vs. kabil durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu olumsuz koşulların diğer katlara intikalini kösteklemek yahut muhtemel başüstüneğu derece geciktirmektir.
Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele kırmızıınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabil kriterlerin de olağandan önemle uyma edilmesi gerekmektedir.